lördag 27 april 2013

"Finstrumpor" igen.....

...detta är 9:e paret och mina egna. Jag fick ett par till slut. Använde ett annat garn till mina. Ville prova lite och det gick jättebra. Så nu finns det mer färger att välja mellan. Ska snart börja på det 10:e paret och de ska min mor få på mors dag. Ha de gott.

onsdag 24 april 2013

Har köpt stickhäften....

...till rea pris. Finns mycket intressant i dem. Återstår bara att sticka något så småningom. Måste leta bland mina garner också, ifall jag hittar ett garn jag kan använda till något av mönstren.

söndag 21 april 2013

8:e paret....

..."finstrumpor" är klara. Färgen är marin o natur. Syns inte så bra här. Lyckades fota tre par finstrumpor på samma gång. Det händer inte ofta. Detta garn använder jag när jag stickar finstrumporna. Ny vecka börjar imorgon igen med nya möjligheter. Ha de gott. Kram.

lördag 20 april 2013

Hittat en Guldgruva...

....Jag håller på och rensar inne och i källaren och det tar lite tid för jag tar en liten bit i taget. I källaren hittade jag en riktig Guldgruva. Under 90-talet hade jag en liten butik i husets källare där jag sålde tyger och sybehör. Jag sydde även barnkläder på beställning då. Hade helt glömt bort alla dessa band och spetsar. Det kan komma fram mer när jag fortsätter rensningen, så det är riktigt spännande. Jag behöver inte köpa band o spetsar på ett tag nu. Hoppas att jag får ännu mer inspiration nu att sy. Var även hem till mina föräldrar igår och rensade i deras vävstuga. Det kom hem lite tyger och nostalgi därifrån. Så jag behöver sitta hemma och vara sysslolös nu. Trevlig lördagkväll. Kram

onsdag 17 april 2013

Fick en bok...

..av min mor. Finns en hel del roligt i den. Kram Birgit

söndag 14 april 2013

En lite mindre jeanskudde....

.... har det blivit igen. Imorgon börjar en ny vecka med nya möjligheter, väntar med spänning. Kram

lördag 13 april 2013

Någon som kommer ihåg....

....detta mönster som jag visade för väldigt länge sen. Nu är sockorna klara. Hade nästan glömt dessa. Hittade kassen under ett bord så det var bara att sticka på. Nu är ett projekt borta, undrar vad jag hittar härnest.

onsdag 10 april 2013

Mormorsrutor hopsydda...

....men jag saknar vitt garn att virka runt hela filten. Blir nog att jag handlar garnet på fredag. Men här ligger jag i lä vad det gäller mormorsrutor. Detta är kyrktrappan i Helsingfors. Vad säger ni????? Bara att fortsätta med mormorsrutor eller?

söndag 7 april 2013

Mera korgar...

....igår blev det en tur till Rättvik. Först leverans av ett par "finstrumpor" och fika på Frick´s. Som tur är så ligger garnaffären i samma hus så då gick vi dit och handlade mera garn till nya "finstrumpor". Två par till ska stickas, sen får jag se när jag har tid att sticka mina. Dessa korgar fick foder och då blir det direkt fler användningsområden. Kram Birgit

fredag 5 april 2013

Mera jeanskuddar....

...med andra ord två till. Önskar er alla en Trevlig Helg.

torsdag 4 april 2013

Jeanskudde....

...här är det strykande åtgång av gamla jeans. Snart är en kartong tom. Alla bilder kommer sakta men säkert att läggas ut. Fram och baksidan på en kudde.

måndag 1 april 2013

6:e paret "finstrumpor"..

.... är klara och skall levereras kommande vecka. Och jag ska sticka fler par "finstrumpor" för beställningar rasar in just nu. Har även annat som är beställt, men det får ni se sen. Allt har sin tid. Hoppas att jag hinner sticka ett par till mig själv också för garnet är redan inköpt. Alla beställningar går först. Ha de. Kram Birgit